Inglise pedofiil sai 22-kordse eluaegse vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Huckle.
Richard Huckle. Foto: AFP/SCANPIX

Londoni kohus mõistis 22-kordse eluaegse vangistuse mehele, kes tunnistas süüd 71 lapse kuritarvitamises ajal, mil viibis reisil Kagu-Aasias.

30-aastane Richard Huckle peeti kinni Londoni Gatwicki lennujaamas tunamullu, kui oli naasnud Malaisiast. Kohtuallikate andmeil esitles mees ennast kristlasest inglise keele õpetajana, et saada vaeses Malaisia kogukonnas lastele ligipääs ja neid ahistada. Üheksa tegutsemisaasta jooksul oli pedofiili noorim ohver kõigest pooleaastane. Samuti sooritas ta kuritegusid Kambodžas.

Oma internetisügavustesse peidetud blogis kiitles Huckle, et pilastas kokku 191 last – nende eest autasustas ta ennast «pedopunktidega», mille paigutas spetsiaalsesse tabelisse. Inglane üritas oma hälvet ka rahaks teha. Ta sundis ohvreid poseerima koos veebilehte reklaamivate siltidega ning avaldas 60-leheküljelise kirjatüki pealkirjaga «Pedofiilid ja vaesus: teejuht lapsearmastajale». Kohtunik nimetas seda «tõeliselt kurjaks dokumendiks».

Vihje Huckle`i tabamiseks tuli Austraalia politseilt. Enne sulgemist olnud tema salajasel veebilehel 9000 liiget. Võimud eemaldasid netiküljelt rohkem kui 20 000 ebasündsat kujutist, millest rohkem kui tuhat kujutasid inglast tema hoolde usaldatud lapsi vägistamas ja ahistamas.

«Richard Huckle veetis mitmeid aastaid, et ennast kogukonda integreerida, luues enda suhtes usaldust. Kuid ta kasutas seda usaldust halvimal võimalikul moel,» lausus lastekaitseametnik James Traynor. «Ta reisis tahtlikult maailmaosasse, kus ta arvas, et saab haavatavaid lapsi ilma vahele jäämata ära kasutada,» lisas ta.

Kohus otsustas, et Huckle peab ära kandma vähemalt 25 aastat oma karistusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles