Rootsi ajaleht hoiatab Stockholmi petturtaksojuhtide eest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmis ootejärjekorras seisvad taksod.
Stockholmis ootejärjekorras seisvad taksod. Foto: SCANPIX

Ajaleht Svenska Dagbladet hoiatab Stockholmis tegutsevate petturitest taksojuhtide eest, kes küsivad näiteks sõidu eest kesklinnast Arlanda lennuväljale viiekordset tasu.


Rootsi maanteeameti hiljutise kontrollikäigu ajal avastati takso, mille juht aknaklaasile kleebitud sildi järgi kasseeris Arlanda lennuväljale viimise eest 2700 Rootsi krooni ehk 4320 Eesti krooni.

Tavapärasega võrreldes on tegemist viis korda kõrgema hinnaga, vahendas Iltalehti.

Ametivõimud oletavad, et sellisesse lõksu võivad sattuda eelkõige vanurid ja turistid.

«Läänivalitsus kaalub abinõude tarvitusele võtmist kõnealuse juhtumi lahendamiseks,» ütles osakonnajuhataja Rolf Arbin. «Üheks võimaluseks on anda hoiatus või tühistada taksojuhi tegevusluba.»

Viimati võeti Stockholmis taksojuhilt tegevusluba ära 1998. aastal.

Rootsi taksonduses lasti hinnad vabaks 1990. aastal. Stockholmi taksojuhtide ametiühing Svenska Taxiförbundet võrdleb taksosõitu ülikonna ostmisega - erinevatel firmadel erinevad hinnad.

Paljude inimeste hinnangul on hinnad läinud viimastel aastatel käest ära.

«Kui üks ettevõtja küsib sõidu eest 200 krooni, siis teine taksojuht võib sama teekonna eest kasseerida 800-900 Rootsi krooni,» selgitas teedeameti insener Anders Wedberg.

Ajaleht soovitab inglise või rootsi keelt rääkivatel inimestel küsida hinda enne sõidu alustamist ning uurida kaardimaksevõimalust. Usaldusväärseimatest firmadest toob leht välja kaks - Taxi Stockholm ja Taxikurir Sverige.

Takso aknaklaasil peab olema sõidutariifidega paber ja taksojuhi tegevusluba peab olema nähtaval kohal.

Suurte taksofirmade tavaline hinnatase on umbes 200 Rootsi krooni 15-minutilise ja 10-kilomeetrise sõidu eest argipäevadel.

Kesklinnast Arlanda lennuväljale peaks saama 500-600 Rootsi krooni ehk 800-960 Eesti krooni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles