Teadlased: aborigeenid olid Austraalia esmaasukad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia põlisrahvas
Austraalia põlisrahvas Foto: SCANPIX

Uus teadusuuring kinnitab, et Austraalia esmaasukad olid aborigeenid ning lükkab ümber teooria, mille kohaselt võisid mandrile esimesena jõuda Euroopa päritolu inimesed.

Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences avaldatud uurimus lahendab enam kui 150 aastat väldanud erimeelsused esimeste austraallaste üle. Uuring lükkab ümber varasema uurimuse, mille kohaselt Austraalia vanimate inimsäilmete, niinimetatud Mungo Inimese DNA uuring näitas, et ta oli pärit väljasurnud tõust, mis elas mandril enne aborigeene.

Austraalia Griffithi ülikooli uurijad kasutasid säilmete uurimiseks uusi DNA-järjestuse meetodeid, mis kinnitasid, et Austraalia esmaasukad olid siiski aborigeenid.

Mungo inimene elas Uus-Lõuna-Walesi lääneosas Willandra järvistu piirkonnas. Arheoloogiliste leidude kohaselt oli inimasustus piirkonnas juba 60 000-45 000 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles