Venemaa: ELil ei ole Nord Stream 2-le alternatiivi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Vene välisministeeriumi arvates ei ole Euroopa Liidul muud võimalust, kui osta gaasi Venemaalt.

«Tegelikku alternatiivi Venemaalt tulevale torugaasile ei ole. See on endiselt kõige tõhusam ja majanduslikult põhjendatuim lahendus ELi energiamurede lahendamiseks,» vastas Vene asevälisminister Aleksei Meškov usutluses Interfaxi palvele kommenteerida, kui tõsist ohtu Nord Stream 2-le kujutavad ELis viimasel ajal tugevnenud vene gaasitarnete vastased meeleolud.

Aseminister märkis, et selliste suurte ettevõtmiste elluviimise puhul on vaidlused möödapääsmatud, kuid on tähtis, et arvustatakse põhjendatult ja asjalikult.

«Vaieldamatult on alati neid, kes tahavad seda teemat igal võimalusel politiseerida,» lisas Meškov.

Ta meenutas, et selle projekti algatasid mõjukad Euroopa energiaettevõtted, kes kirjutasid eelmisel Peterburi majandusfoorumil alla ühiste kavatsuste memorandumile, mis näevad ette gaasitaristu loomise Vene gaasi otsetarnimiseks ELi tarbijatele.

«Nad lähtusid eelkõige oma ärihuvidest ja Euroopa suurenevast energiavajadusest, sest vaatamata aastakümne alguse ennustustele ELis gaasi tarbimine mitte ei vähenenud, vaid jätkab kiiresti suurenemist,» ütles kõrge diplomaat.

Ta lisas seejuures, et 2015. aasta oli seejuures eriti näitlik - Euroopas jätkus söe kaevandamise vähenemine ja gaasitarbimise suurenemine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles