Austraalia eestlane: Brisbane'is kardetakse toidupuudust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Brisbane´is ja selle eeslinnades.
Üleujutused Brisbane´is ja selle eeslinnades. Foto: SCANPIX

Üleujutuste käes kannatavas Queenslandi osariigis Brisbane'is elav eestlanna Airi Ilisson-Cruz ütles, et inimesed ostavad toidupuuduses kaupa kokku ning kardavad, et kraanivesi võib olla toksiline.

«Inimesed valmistuvad pikaajalisteks raskusteks, kuna üle on ujutatud ka põllumajanduspiirkonnad, saadaval pole puu- ja juurvilja, ostetakse kokku, mis vähegi saadakse ja valmistutakse selleks, et lähiajal pole toitu saada,» kirjeldas Ilisson-Cruz «Ringvaatele» antud telefoniintervjuus, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul on poelettidelt kadunud ka puhas joogivesi, mida elanikud on varunud, kartes, et kraanivesi võib mõnd aega toksiline olla.  

Üleujutus algas eestlanna kodulinnas väga ootamatult ja ujutas ühe ööpäevaga üle suure ala Brisbane'ist, Ilisson-Cruzi enda kodu pääses aga tulvavee laastustööst, kuna ta elab mägisemas piirkonnas, kuhu vesi ei jõudnud. Praeguseks on tema sõnul suurvesi linnast enamjaolt taandunud ja tegeldakse taastustöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles