Nuland: tänu USA-le kahaneb Gruusia ja Ukraina sõltuvus Moskvast (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland
Victoria Nuland Foto: SCANPIX

Gruusia, Ukraina ja Moldova majanduslik sõltuvus Venemaast kahaneb tänu USA rahalisele abile, ütles Ühendriikide Euroopa ja Euraasia asjade abivälisminister Victoria Nuland senatis.

«Meie abi suunab Gruusia, Moldova ja Ukraina majanduse eemale ulatuslikust Venemaast sõltuvusest ning tõukab kasvule kannustavate Kesk- ja Lääne-Euroopa turgude poole,» ütles Nulan.

«Me oleme taotlenud demokraatlike institutsioonide tugevdamiseks, majanduse reformimiseks, korruptsiooniga võitlemiseks ja partnerite vastupanuvõime suurendamiseks Euroopale ja Euraasiale 787 miljonit dollarit, seal hulgas riikidele, mis on Venemaa surve ees kõige kaitsetumad nagu Ukraina, Gruusia, Moldova ja Lääne-Balkani riigid.» 

Nuland lisas, et USA teeb praegu Euroopa riikidele tihedat koostööd, et kindlustada Venemaale kehtestatud Euroopa Liidu sanktsioonide pikendamine, kui need juuni lõpus kehtivuse kaotavad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles