Soomes jäi üle 7500 majapidamise suvetormi tõttu elektrita

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm
Torm Foto: SCANPIX

Soomet tabas eile tugeva tuule ja vihmaga suvetorm, mille tõttu rohkem kui 7500 majapidamist jäi elektrita.

Enim elektrikatkestusi on Poris, kus elektrivalgus puudub 1500 majapidamisest. Ööpäeva jooksul on Jämsäs olnud rohkem kui 4400 klienti elektrita, kuid nüüdseks on osades paikades elektriga varustamine taastunud, edastab mtv.fi.

Soome päästeteenistuse teatel oli kella 6.00 seisuga üheksal elektrifirmal 37 maakonnas probleeme elektrivarustuse taastamisega.

Enim elektrita kliente on firmal Elenia Oy, mille klientidest rohkem kui 2400 on praegu elektrita.

Vaasa päästeteenistuse teatel murdis torm puid eelkõige Pohjanmaal ja Kesk-Soomes, kus päästjad tegelevad teedele ja majadele langenud puude eemaldamisega. Tuul murdis palju puid ja lõhkus elektriliine ka Kokkolas ja Pietarsaares.

Vihma ja langenud puude tõttu on mitmes paigas teed muutunud ohtlikuks, eriti aga Lääne –ja Põhja-Lapimaal. Liiklusohutusameti teatel ei ole seni raskeid liiklusõnnetusi ette tulnud ning põhilistel kiirteedel takistusi ei ole, küll aga on neid väiksematel teedel.  

Rongiliikluses on mõnel pool elektrikatkestuse tõttu rongide hiljaksjäämist ja sõidutõrkeid. Eile õhtul tormi algfaasis tekkis Vaasa ja Seinäjoe ning Haapamäe ja Seinäjoe vahelisel raudteel elektri puudumise tõttu probleeme.

Suvetorm on toonud kaasa ka paari laeva väljumisaja edasilükkamist ja ühe siseriikliku lennu ärajäämise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles