Pildid ja video: rahulolematu asüülitaotleja põletas Saksa põgenikekeskuse maatasa (11)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Düsseldorfis süüdati sel teispäeval põgenike vastuvõtukeskus, mis põles maatasa.

Saksa, Rootsi ja Soome meedia teatel oli põhisüütajaks Maroko päritolu mees, keda vihastasid ramadani ehk paastuajal antavad liiga väikesed toidukogused.

Düsseldorfi vastuvõtukeskuses elas 180 asüülitaotlejat, kellest enamik oli Iraagist, Süüriast ja Afganistanist ning kes kõik olid mehed.

Võimas tulekahju lahvatas teisipäeva pärastlõunal tuues kaasa suitsu, mis kattis linnas osaliselt nähtavuse.

Düsseldorfi messiala ja lennujaama lähedasest 5000-ruutmeetrisest hoonest ei jäänud peaaegu mitte midagi järele. Politsei ja tuletõrje teatel tuli ohvreid ei nõudnud, küll aga sai 28 inimest õhku paiskunud suitsu ja põlengujääkide tõttu hingamisteede kahjustusi.

Võimude teatel oli tegemist süütamisega, mille taga on 26-aastane marokolane Mohammed B, kes asüülitaotlusdokumentidesse kirjutas, et on süürlane. Ta arreteeriti ja käivitati uurimine.

Saksa politsei pidas kinni veel teise marokolase, 26-aastase Zidne A, keda peetakse süütamise kaasosaliseks.

Meedia teatel olevat Mohammed B süüdanud hoone vastuvõtukeskuse madratsi abil, millele valas tuleohtlikku vedelikku.

Politsei uurimine näitas, et süütamise põhjuseks oli marokolaste kui veel mitme asüülitaotleja rahulolematus ramadani aegsete toidukoguste ja söögiaegadega.  

Düsseldorfi võimude teatel tekitas juhtum umbes kümne miljoni euro eest kahju. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles