Mobiilirakendus päästis lämbuva väikelapse elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Austraalia naine saatis tehnoloogiafirmale Apple tänukirja pärast seda, kui ettevõtte loodud rakenduse abil õnnestus säästa tema sülelapse elu.

Stacey Gleesoni nimeline naine nägi läbi beebimonitori, kuidas tema üheaastane tütar Gina näost siniseks tõmbub ning tormas tema juurde, et lapse hingamisteid vabastada.  Tütrele suust suhu hingamist tehes pillas Gleeson maha oma iPhone`i, kuid samas meenus talle, et telefon reageerib ka häälkäsklustele.

«Siri, kutus kiirabi!» hõikas ema Siri nime kandvale rakendusele, ise samal ajal tütre elustamisele keskendudes. Seejärel hõikus ta läbi telefoni parameedikutele oma aadressi. Selgus, et Gina kannatas tõsise bronhiidi all.

Vahejuhtum leidis aset märtsis, kuid pälvis laiemat tähelepanu alles nüüd, kui Gleeson otsustas tehnoloogiafirmat tänada. «Nii imalalt, kui see ka ei kõla, ma tahtsin öelda aitäh. Sain telefoni alles aasta alguses,» lausus naine.

Siri rakendus on olemas kõigis alates oktoobrist 2011 toodetud iPhone`i mudelites. Mullu augustis väitis üks oma auto all parandustöid tehes lõksu jäänud Ameerika teismeline, et lahendus päästis ka tema elu. Ta ei suutnud sirutada kätt oma telefonini, kuid Siri abil õnnestus tal kiirabi kohale saada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles