Dioksiinikahtluse tõttu suleti Saksamaal veel 934 ettevõtet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad.
Munad. Foto: SCANPIX

Saksamaa põllumajandusministeeriumi andmetel avastati Alam-Saksimaal veel üks dioksiiniga saastunud sööta laiali saatnud loomasööda tootjafirma.

Mürgiskandaali tõttu pandi eelmisel nädalal Alam-Saksimaal karantiini 5000 farmi, nüüd aga selgub, et probleem on märksa laialdasem kui arvati, vahendab faz.net. Info mürgise sööda tootja kohta laekus ministeeriumile tõrke tõttu alles eile.

Sellega seoses suleti veel 934 erinevate ettevõtet, kuna Dammes asuv tootja saatis toidusegu nii Nordrhein-Westfalenisse, Brandenburgi kui ka Baierisse.

Mürgiskandaal puhkes Saksamaal eelmise nädala alguses, kui kauplustest leiti dioksiini sisaldanud kanamune. Seejärel selgus, et Saksa firma on müünud loomasööda lisandiks mõeldud rasva, mis sisaldas dioksiini.

Sellele järgnes munajaht, mille käigus püüti müügilt kokku korjata saastatud toitu kasutanud linnufarmide toodangut.

Euroopa Komisjon rahustas tarbijaid väitega, et mürgi sisaldus munades on nii väike, et inimese tervisele see otsest ohtu ei kujuta.

Dioksiin on mürk, mis koguneb kehasse. See võib põhjustada raseduse katkemist ja vähkkasvaja tekkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles