PKK võttis vastutuse Türgi politseijaoskonna ründamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseijaoskonna ründamise eest võtsid vastutuse PKK võitlejad.
Türgi politseijaoskonna ründamise eest võtsid vastutuse PKK võitlejad. Foto: TSK/SIPA/TSK/SIPA

Keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) võttis neljapäeval vastutuse kuue inimese elu nõudnud rünnaku eest politseijaoskonnale Türgi kaguosas.

"Meie kaasvõitleja korraldas enesetapurünnaku fašistliku riigi vägede politsei peakorteri vastu Mardini provintsis Midyati linnas," ütles PKK avalduses.

Türgi võimud süüdistasid kohe alguses Midyatis politsei peakorterile tehtud rünnakus kurdirühmitust PKK.

Türgi peaminister välistas päev varem rahukõnelused Kurdi Töölisparteiga, mille liikmeid süüdistatakse sel nädalal juba vähemalt 20 inimese tapmises. Peaminister Binali Yıldırım ütles, et PKK tegi dialoogikatse pärast ligi aasta kestnud vägivalda, mis puhkes vaherahu katkemise tõttu, kuid valitsus ei ole huvitatud talle vastamisest.

"Neil päevil on sellelt terroriorganisatsioonilt otse või vahendatult teated, et "me tahame läbirääkimisi, me võime relvad maha panna, me peame rääkima"," ütles Yıldırım kolmapäeval.

"Meil ei ole nendega midagi arutada," vahendas uudisteagentuur Doğan peaministri vastust PKK-le.

"Ramadaanikuul aset leidnud rünnakud näitavad, et see alatu terroriorganisatsioon ei tunnista ühtki püha väärtust," ütles Yıldırım.

President Recep Tayyip Erdoğan on tõotanud, et võitlus PKK vastu kestab "viimsepäevani".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles