Tõsielu Indiana Jones leidis Madagaskarilt lennuga MH370 seotud lennukidetaile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blaine Gibson
Blaine Gibson Foto: SCANPIX

India ookeanis asuva Madagaskari saare Riake rannalt leiti lennukidetaile, mis võivad pärineda Malaysia Airlinesi lennukist Boeing 777-200, mis jäi 2014. aasta märtsis kadunuks.

Leiu taga on ameeriklasest advokaat,  blogija ja tõsielu Indiana Jones Blaine Gibson, kes varem leidis Malaysia Airlinesi lennuki osi Aafrikast Mozambiquest, edastab BBC.

Gibson tegi leidudest pildid ja saatis  need MH370 kadumise uurijatele, kelle seas on nii malaislasi kui austraallasi.

Lend MH370, mis oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse ja mille pardal oli 239 inimest, kadus 8. märtsil 2014 India ookeani kohal lennates.

Malaisia lennuõnnetuste uurijate ja lennufirma Malaysia Airlines arvates võis lennuk pärast probleemide tekkimist, milleks oli näiteks kütuse otsa lõppemine, kukkuda ookeani.

Madagaskaril lennukiosi leidnud Gibsoni teatel on nüüdsete leidude seas ka midagi sellist, mis meenutab oma kujult tükki lennuki istmest.

Gibsoni sõnul tahab ta MH370 kadumise mõistatuse lahendada ja selle tõttu reisib ta mööda India ookeani ääres asuvaid riike, et leida randadelt lennukiga seostatavat.

Ameeriklase sõnul ei huvita teda vandenõuteooriad, vaid advokaadina on ta tõejahil. Tema arvates võib randadel olla nimetatud lennuõnnetuse kohta palju materjali, kuid esmalt tuleb see üles leida.

MH370 kadumise uurijad ei ole uute leidude autentsust veel kinnitanud. Gibsoni arvates on tegemist Boeing 777-200 osadega, mis mingil viisil jõudsid Austraalia lähedalt, kus Malaysia Airlinesi lennuk viimati radariekraanil oli Madagaskarile, mis on Austraaliast kuue seilamispäeva kaugusel.

Gibsoni fotosid näinud inglasest insener Don Thompson sõnas, et tõenäoliselt on nüüdsed leiud osa istmest ja tiibadest.

«Tegemist on 99,9 protsendi tõenäosusega osaga istmest, sest katteriie on selline nagu Malaysia Airlinesi lennukites. Osa järgi saab uurida, kuidas ja mille tõttu iste laguneda võis,» teatas MH370 uurimisgruppi kuuluv Thompson.

Gibsoni leiud on antud üle Madagaskari võimudele.

Lisaks Madagaskarile ja Mosambiigile on lennu MH370 lennuki osi leitud ka Lõuna-Austraalia Kangaroo saare rannalt, Maurituselt ja Lõuna-Aafrikast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles