Uuring: Eesti ei tohi Sotši taliolümpialt eemale jääda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäesuusatajad Sotšis, kus 2014. aastal toimuvad taliolümpiamängud .
Mäesuusatajad Sotšis, kus 2014. aastal toimuvad taliolümpiamängud . Foto: AFP / Scanpix.

Kolmveerand küsitletuist ei poolda mõtet, mille kohaselt peaks Eesti Venemaa-Gruusia sõja tõttu jääma eemale 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudest, näitas Faktum & Ariko uuring.


Küsitletutest 75 protsenti oli boikoti vastu, 17 protsenti vastanutest ei osanud oma kindlat arvamust öelda ning eemale jäämist toetas vaid kaheksa protsenti vastanutest, vahendab ERR Uudised.

Eestikeelsetest vastajatest oli olümpiamängudest eemalejäämise vastu 69 protsenti, muukeelsete vastajate seas oli aga vastuseis Eesti eemalejäämisele 90 protsenti.

Eemalejäämist toetas vaid kaks protsenti muukeelsetest vastajatest ja kaheksa protsenti küsitletutest ei osanud oma seisukohta öelda.

Taliolümpiamängudest eemalejäämist toetas 15 protsenti 15-24-aastastest, vanemad oli peamiselt olümpiamängudelt eemalejäämise vastu.

Teistest piirkondadest rohkem toetasid olümpiamängudest eemalejäämist Tartu piirkonna elanikud, kelle seas oli toetus boikotile 18 protsenti, kõige vähem pooldasid boikotti Põhja-Eesti elanikud.

Uuringufirma Faktum & Ariko küsitles uudisteagentuuri BNS tellitud uuringu käigus telefoni teel 500 inimest ajavahemikul 8.-12. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles