Brasiilia tulvavete ohvrite arv on kerkinud 610-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nova Friburgo lähedal ositakse rusude ja muda alla matunud tüdruku surnukeha.
Nova Friburgo lähedal ositakse rusude ja muda alla matunud tüdruku surnukeha. Foto: SCANPIX

Brasiilia kuulutas eile välja kolm päeva kestva rahvuslikku leina, kuna Rio de Janeiro osariigis on tulvavetes hukkunud vähemalt 610 inimest.

Tegemist on Brasiilia ohvriterohkeima üleujutusega alates ajast, kui üleujutuste taset mõõtma hakati, vahendab AFP. Kardetakse, et ohvrite arv kasvab tuhandeni.

Katastroofipiirkonnas Serranas on olukord hukkunute tõttu nii hull, et surnukehade säilitamiseks telliti külmutusseadmega veoautod.

Enim said kannatada Teresopolis, Nova Friburgo ja Petropolis. Päästetöötajad on suutnud aidata 14 000 inimest, kes piirkonnas kodu kaotasid.

Enim ohvreid leiti Nova Friburgos, kus teadaolevalt hukkus 274 inimest. Teresopolises leiti 263 surnukeha ja Petropolises 55.

«Arvan, et näeme enam kui tuhandet surnukeha. Ühes külas, Campo Grandes oli 2500 kodu ja neist ükski ei seisa enam,» sõnas Teresopolise matusetalitaja Mauricio Berlim.

Surnukehade leidmist takistab kuhjunud muda, mis on ligipääsu osade külade juurde täielikult kinni pannud. Küladesse pääseb ligi vaid helikopteritega, kuid tugevate vihmasadude tõttu pole kõikidesse küladesse veel jõutud.

Ootamatud mudavoolud tabasid magavaid perekondasid kolmapäeval enne koidikut, kui kaheksa tunniga sadas alla mitme kuu kogus vihma

«Ärkasin tugeva müra peale ning sellele järgnes äikese moodi heli. Mul õnnestus päästa oma naine ja poeg,» sõnas 30-aastane Fernando Goncalves da Silva Campo Grandest, kelle lähedastest on siiani kadunud ema, vend ja vennapoeg. «Suurem osa hooneid ei elanud seda üle. Vaid üks-kaks kodu jäi püsima.»

Meedia on nimetanud looduskatastroofi Brasiilia ajaloo suurimaks looduse tekitatud tragöödiaks.

Teresopolises kardetakse nüüd, et surnukehade lagunemine troopilises kuumuses võib vallandada mõne haiguse epideemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles