Rootsis alustas umbes 400 SASi pilooti streiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit. Foto: SCANPIX

Rootsi pilootide ametiühingu SPF ärgitusel peatas töö umbes 400 lennufirma SAS pilooti, mille tagajärjel jäi reede õhtul ära umbes 4000 reisija lend, teatas SAS.

«Rootsi pilootide ametiühing kutsus 400 lühimaalendude pilooti alustama streiki. Tühistati nii siseriiklikud kui ka Rootsist lähtuvad Euroopa lennud,» teatas firma avalduses.

Pikamaalennud Rootsist Ühendriikidesse ja Aasiasse toimuvad kavandatult.

SAS ärgitas oma kliente jälgima ettevõtte kodulehel jooksvalt väljastatavaid teateid.

Streik algas kohaliku aja järgi kell 18 (Eesti aeg kell 19) ning seetõttu jäi ära umbes 40 Stockholmist Arlanda lennujaamast lahkuma pidanud lendu.

Pärast kuid kestnud läbirääkimisi otsustas SPF lükata tagasi vahendajate ettepaneku tõsta pilootide palku 2,2 protsenti. Ühing soovib 3,5 protsendist palgatõusu. Tööandjate esindajate sõnul tõusevad pilootide nõudmistepaketi tõttu ettevõtete kulud 10 protsenti, sest lisaks palgatõusule soovivad piloodid muu hulgas ka töökindluse suurenemist.

«Soovime, et meie töötajad tunneksid end ametis kindlalt, kuid pilootide palganõudmised on lihtsalt liiga kõrged. Me ei saa endale niivõrd palju maksmist lubada, kui arvestame (lennundus)turu võistluslikkust,» lausus SASi tegevjuht Rickard Gustafson reedel enne streigi puhkemist.

SAS lendab Tallinnast Kopenhaagenisse, Stockholmi ja Oslosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles