Nigeeria sissirühmitus võttis vastutuse rünnaku eest naftajuhtmele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria politseijõud üritavad valvata naftarajatisi Nigeri suudmeala piirkonnas, kus tegutsevad sissid nõuavad kohalikele suuremat osa naftatuludest.
Nigeeria politseijõud üritavad valvata naftarajatisi Nigeri suudmeala piirkonnas, kus tegutsevad sissid nõuavad kohalikele suuremat osa naftatuludest. Foto: STEFAN HEUNIS/AFP

Nigeeria sissirühmitus Nigeri Delta Tasujad (NDA) võttis reedel vastutuse järjekordse rünnaku eest riigi lõunaosas asuvale naftajuhtmele, mida haldab Itaalia ettevõte Eni.

"NDA lasi õhku Obi Obi Brassi torujuhtme, mis kuulub Agip Enile ja on peamine nafta ühendusliin Bayelsa osariigis," kirjutati sisside Twitteri kontol.

Eni pole esialgu rünnaku toimumise osas avaldust teinud.

Nigeeria julgeolekujõudude esindaja Desmond Agu kinnitas, et piirkonnast tõuseb paksu suitsu. 

"Meile laekus teadaanne kella nelja ajal ja me satsime rühma ümbruskonda uurima," ütles Agu.

Sissirühmitus NDA lükkas kolmapäeval tagasi Nigeeria võimude relvarahuettepaneku, millega loodeti peatada naftatoodangut oluliselt vähendanud rünnakud taristule.

"Me ei pea ühegi komiteega läbirääkimisi," teatas rühmitus Twitteris ning lisas, et nad lasid kolmapäeval Delta osariigis Warri piirkonnas õhku Chevroni naftapuuraugu RMP 20.

Tasujad on rünnanud aasta algusest saadik rahvusvaheliste naftafirmade Nigeeria tütarfirmade ning Nigeeria riikliku naftakorporatsiooni rajatisi.

Nigeeria valitsus teatas sel nädalal, et moodustas mässulistega rahukõneluste alustamiseks komitee eesotsas riikliku julgeolekunõunikuga.

Nigeeria Delta osariigi elanikud väljendasid eelmisel nädalal toetust mässulistele, kelle nõudmised suuremale osale naftatuludest vastavad ka kohaliku elanikkonna ootustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles