Orlando politsei õhkis inimeste päästmiseks ööklubi seina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orlando politseülem John Mina
Orlando politseülem John Mina Foto: Chris O'Meara/AP

Orlando politsei õhkis pühapäeval rünnaku alla langenud geiklubi seina, et hoida ära veelgi suuremad ohvrid, ütles linna politseiülem esmaspäeval.

Afganistani päritolu 29-aastane USA kodanik Omar Seddique Mateen tappis klubis 49 inimest ja hukkus ise tulevahetuses politseiga. USA uurijad püüavad välja selgitada, miks mees korraldas ööklubis Ühendriikide ajaloo suurima massitulistamise, mille eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Väidetavalt helistas New Yorgis elanud Mateen vahetult enne veresauna hädaabinumbril ja vandus truudust IS-ile, teatas Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Orlando politseiülem John Mina ütles esmaspäeval, et langetas raske otsuse klubi välissein õhkida pärast seda, kui koos pantvangidega klubis olnud ja politseiga ühendust pidanud Mateen hakkas rääkima «pommivestidest ja lõhkeainest».

«Uskusime, et kohe võib oodata uusi ohvreid,» ütles Mina pressikonverentsil. «Teadsime, et nii tuleb teha ja usume, et säästsime sellega palju elusid.»

Politsei kasutas lõhkeainet ja seejärel soomukit, et lõhkuda auk ööklubi välisseina. 

Tulistamises sai surma 49 ja haavata üle 50 inimese, Mateen hukkus tulevahetuses politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles