Etioopia-Eritrea piirilahing nõudis hulgaliselt ohvreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eritrea
Eritrea Foto: SCANPIX

Etioopia ja Eritrea vahetasid esmaspäeval vastastikku süüdistusi piirilahingu eest, mis nõudis hulgaliselt ohvreid ja oli üks tõsisemaid kokkupõrkeid pärast 1998.-2000. aasta piirisõja lõppu.

«Mõlemad pooled kandsid hulgaliselt ohvreid, rohkem oli neid Eritrea poolel,» ütles Etioopia valitsuse esindaja Getachew Reda.

Reda nimetas pühapäeval alanud lahingut viimaste aastate üheks tõsisemaks. Esmaspäevaks on olukord väidetavalt rahunenud.

Eritrea infoministeeriumi teatel algatas rünnaku Etioopia, kes ründas Eritread Tsorona keskrindel.

Etioopia väitel algatas vaenutegevuse Eritrea piiriülese suurtükirünnakuga.

Eritrea iseseisvus Etioopiast 1991. aastal pärast kolm aastakümmet kestnud sõda. Naaberriigid pidasid 1998.-2000. aastani maha ka verise piirisõja, mis lõppes rahuleppega. Sellest hoolimata on riigid tänini vaenujalal ning omavaheline piir on ulatuslikult militariseeritud.

Pooled on pikalt süüdistanud üksteist vastastikku relvarühmituste toetamises.

Mullu toimus Etioopias Oromia piirkonnas valitsusvastased meeleavaldused, mis suruti vägivaldselt maha. Seejärel süüdistas Addis Abeba Eritread rahutuste õhutamises. Riigid on eri meelt ka Badme linna saatuse üle, mille ÜRO-toetatud piirikomisjon andis Eritreale, kuid mida Etioopia kontrollib tänini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles