Briti ajaleht The Sun toetab Brexitit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Iseseisvuspartei liider Nigel Farage teeb kampaaniat Brexiti toetuseks.
Briti Iseseisvuspartei liider Nigel Farage teeb kampaaniat Brexiti toetuseks. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia kõige loetum ajaleht The Sun kutsus teisipäeval oma lugejaid toetama 23. juuni rahvahääletusel Ühendkuningriigi lahkumist Euroopa Liidust.

Lehe esiküljel oli rahvuslipu värvides suurte tähtedega kirjutatud "BeLEAVE in Britain".

"Me oleme tegemas oma elu suurimat poliitilist otsust. The Sun kutsub täna kõiki hääletama lahkumise poolt," ütles leht oma toimetajaveerus.

"Hääletage lahkumist ning me taaskehtestame meie suveräänsuse," ütles leht, märkides, et Suurbritanniast saab isevalitsev ja võimas riik, mida kõik kadestavad.

Suurbritannia tulevik Euroopa Liidus oleks palju kahvatum ning "pidevalt laienev Saksamaa-domineeritav föderaalriik" neelaks ta, väitis The Sun.

"Meie riigil on kuulsusrikas ajalugu. See on meie võimalus muuta Suurbritannia veel suuremaks, saada tagasi meie demokraatia, säilitada väärtused ja kultuur, mille üle oleme õigustatult uhked," sõnas leht toimetajaveerus.

"Me peame vabastama end diktaatorlikust Brüsselist," ütles leht üleskutses.

Viimaste avaliku arvamuse küsitluste tulemused näitavad Brexiti pooldajate nappi edumaad vastaste ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles