USA imaam: koraan ei ütle, et geisid tuleks karistada (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daayiee Abdullah.
Daayiee Abdullah. Foto: facebook.com

USA ainsa avalikult oma homoseksuaalsust tunnistanud imaami Daayiee Abdullah sõnul oli Florida ööklubis toimunud massitulistamise tagamõte  suruda LGBT-kogukond taas avalikkuse eest varjule.

«Ajalooliselt on USA LGBT-kogukond kannatanud vägivalla all peamiselt isiklikul tasemel,» ütles 62-aastane juristi ametit pidav afroameeriklasest imaam. «Erandlikud juhtumid on olnud vaid näiteks 1978. aastal New Orleansi geiööklubis toimunud rünnak, milles hukkus 28 inimest.»

Jättes korraks kõrvale Florida ründaja motiivid, on selge see, et Ameerikas on endale relva muretsemine väga lihtne, sõnas Abdullah. Just nimelt seda rõhutas pühapäeval ka Barack Obama, kelle jaoks oli see juba 18. kord pöörduda ameeriklaste poole pärast massitulistamist. Vaid aasta tagasi astus ta rahva ette  pärast tulistamist Lõuna-Carolina kirikus, kus rassistlikult meelestatud 21-aastane Dylann Roof tappis üheksa afroameeriklast.

«Koraan ei ütle, et homoseksuaale tuleks karistada,» ütles koraani ja šariaadi tõlgendamist õppinud Abdullah, lisades, et prohvet Muhammedi õpetuses ei avaldata mitte mingit toetust geide tapmisele.

Siiski täpsustas ta, et ei saa eitada, et mitmetel moslemiusulistel on geide osas probleem ja mõningaid neid on ka õpetatud, et samasooiharad väärivad surma. Homoseksuaale on tapnud ka sunniitlik äärmusrühmitus ISIS. Homoseksuaalsus on surmanuhtlusega karistatav viiel moslemimaal viiekümnest.

«ISISe tapateod on väärastunud islami tõlgendus. See ei põhine reaalsel koraani teksti analüüsil ja islami põhimõtetest arusaamisel,» selgitas ta.

«On oluline, et moslemite kogukond, kelle jaoks sellised põhimõtted esindavad väärastunud arusaama islamist, muutuks rohkem nähtavaks ja seda nii silmast silma suheldes kui ka interneti keskkonnas, mis on peamine ISISe värbamiskanal,» ütles Abdullah.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles