Nepaali vanaisa läks tagasi kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
68-aastane Durga Kami asus õppima Shree Kala Bhairab'i kooli kümnendasse klassi
68-aastane Durga Kami asus õppima Shree Kala Bhairab'i kooli kümnendasse klassi Foto: NAVESH CHITRAKAR/REUTERS

Durga Kami, 68-aastase vanaisa, koolitee jäi lapsena vaesuse tõttu pooleli, nüüd õpib mees kuus korda nädalas.

Kaheksakordne vanaisa ja kuuekordne isa otsustas pärast naise surma jätkata kooliteed, mis lapsepõlves vaesuse tõttu pooleli jäi, kirjutab the Guardian.

Valge habemega vanahärra paneb koolivormi selga ning võtab tunniajase rännaku jalutuskepi najal ette kuus korda nädalas.

Vaesus katkestas Kami unistuse lõpetada kool ning saada õpetajaks, kuid nüüd on mees üksinduse peletamiseks taas valmis teadmisi omandama.

Kami, kes elab 250 kilomeetri kaugusel Nepaali pealinnas Kathmandust, käib koolis Syangja provintsis koos 200 teise "koolilapsega".

«Naasin kooli, et unustada oma lein,» ütles Kami, kes on Nepaali üks vanemaid õpilasi ning õpib koos 14- ja 15-aastaste lastega.

Teda kutsus kooli DR Koirala, kes on samas koolis õpetaja, toetades teda halli-sinise-valgekirju koolivormi ning erinevate õppevahenditega. «See on mulle esmakordne õpetada kedagi, kes on minu isa vanune,» ütles Koirala. Ta lisas: «olen elevil ning õnnelik».

Kami 20 klassikaaslast kutsuvad teda «Baa», mis tähendab nepaali keeles «isa», kuid hoolimata oma vanusest liitub vanahärra kõikide klassi tegevustega, sealhulgas võrkpalli mänguga.

«Alguses mõtlesin, et miks see vana mees meiega koolis käib, aga aja möödudes olen tema seltskonda nautima hakkanud,» ütles Sagar Thapa, Kami 14-aastane klassivend. «Ta on õppimises veidi maha jäänud, kuid me aitame teda järgi,» lisas ta.

Kami ütles, et soovib õppida kuni oma surmani, lisades, et loodab julgustada inimesi kooli minema sõltumata oma vanusest. «Kui nad näevad valge habemega vana inimest nagu mina koolis õppimas, võib see neidki motiveerida,» ütles Durga Kami. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles