Galerii: trööstitu igapäev Bangladeshi vanimas bordellilinnakus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangladesh on üks vähestest moslemiriikidest, kus prostitutsioon on legaliseeritud. Tangaili piirkonnas asuv Kandapara bordell on vanim ja suuruselt teine kogu riigis, olles eksisteerinud vähemalt 200 aastat. 2014. aastal see lammutati, kuid kohalike mittetulundusorganisatsioonide abiga ehitati peagi uuesti üles. Paljud bordellis töötavatest naistest on seal ka ise sündinud ja üles kasvanud ega teadnud, kuhu nad pärast bordelli mahalammutamist oleks pidanud minema.

Bordelli toetajad usuvad, et prostituudina töötamine on samuti töö - ja need naised ei tahagi midagi muud teha. Bordellis töötanud naised korraldasid oma õiguste näitamiseks ka meeleavalduse ning 2014. aasta lõpus veenis Bangladeshi rahvuslik naisjuristide ühing riigi kõrgemat kohust, et prostituutide väljatõstmine oli ebaseaduslik samm. Pärast seda pöördusid naised peagi oma kodudesse.

Praegu on bordell ümbritsetud kõrge seinaga. Kitsaste tänavate sisealal asuvad ka tee- ja toidupoed ning tänavamüüjad. Bordell on koht, kus eksisteerivad oma reeglid ja võimuhierarhia, mis on täiesti erinev muust ühiskonnakorraldusest. Näiteks, bordelli naised on ühelt poolt nõrgad, aga samas on neil ka võimu. Kõik haavatavamad on just bordelli tööle asuvad 12–14-aastased noored tüdrukud.

Foto: ANDREW BIRAJ/REUTERS

17-aastane Kandapara bordellis töötav Hashi näitab Oradexoni-nimelist steroidi, mis on mõeldud kasutamiseks farmeritele, et oma loomakarja lihakamaks muuta. Samu tablette neelavad aga klientidele meeldimiseks ka sajad, peamiselt teismelised sekstöötajad, et võtta kaalus juurde ja paista välja parema «tervise juures.»

FOTO: Reuters/Scanpix

Need tüdrukud on üldjuhul pärit vaestest perekondadest ja tihti ka inimkaubanduse ohvrid. Neil puudub vabadus ja igasugused õigused: nad kuuluvad bordelli madamile, piirkonnast lahkuda pole neil lubatud, teenitud raha nad endale jätta ei tohi ja neil on võlad. Kui nad on oma n-ö võla ära maksnud, mis võtab üldjuhul aega üks kuni viis aastat, siis saavad nad iseseisvuse, mis tähendab, et nad võivad ka teatud klientidest loobuda ja teenitud raha endale jätta. Alates hetkest, kus naine on oma võla maksnud, on ka ta vaba bordellist lahkuma. Tihtipeale aga on need naised väljaspool oma «kodu» sotsiaalselt häbiväärses seisus, mistõttu paljud neist otsustavad jääda ja sel viisil enda perekondi täiendava sissetulekuga edasi toetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles