Šotlasi paneb ELi toetama hirm, mitte poolehoid

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi võimalik lahkulöömine Euroopa Liidust võib Šotimaal kaasa tuua uue iseseisvusreferendumi.
Ühendkuningriigi võimalik lahkulöömine Euroopa Liidust võib Šotimaal kaasa tuua uue iseseisvusreferendumi. Foto: SCANPIX

Ühes Glasgow’ kesklinna kohvikus kohtan Maryt ja Carolit. Mary on otsustanud hääletada tuleval neljapäeval referendumil Ühendkuningriigi Euroopa Liitu jäämise poolt. Tema Aberdeenis elav sõbranna kaldub pigem lahkulöömise poole, kuid pole veel kindlalt otsustanud.

Mary sõnul pooldab ta ELi jäämist, kuna nii on riigile parem. Lahkulöömise mõju ta aga kardab. «Selle kohta, mis juhtub lahkumise korral, ei ole ju midagi teada. Boris ja Nigel (Boris Johnson ja Nigel Farage on tuntuimad lahkulöömist pooldavad Briti poliitikud – toim) on juba eraldi põhjus, miks lahkumise vastu hääletada,» räägib Mary.

Kui küsin, miks pole linnapildis mingisugust infot referendumi kohta, on see ka neile üllatuseks. «Tõepoolest, infot pole ju üldse kuskil üleval. Huvitav, ma pole selle peale mõelnudki,» tõdeb Mary.

Tõsi, jutu käigus tuleb Maryle siiski meelde, et ta sai mõni aeg tagasi posti teel voldiku, mis puudutas referendumi asjaolusid. Carol ei ole aga sedagi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles