Tapetud Briti rahvasaadik aimas halba (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Inglismaal Yorkshire'i krahvkonnas Birstallis tapetud Briti parlamendisaadik Jo Cox sai enne mõrva tapmisähvardusi ning oli seetõttu pöördunud ka politseisse.

Briti meedia teatel oli Cox saanud sel aastal vihakirju. Politsei tegi ähvarduskirju saatnud mehele märtsis hoiatuse, kusjuures tegu polnud sama isikuga, kes eile Coxi tapmises kahtlustatavana kinni peeti.

Briti väljaanne The Times kirjutas anonüümsetele allikatele viidates, et politsei kavatses suurendada valvet Coxi Birstallis asuvas kontoris kui ka Londonis asuvas kodus. Seda siiski ei tehtud.

Politseinikud pidasid 41-aastase tööparteilase tapmises kahtlustatavana eile kinni 52-aastase mehe, kes teadaolevalt hüüdis Coxi rünnates Briti paremäärmusliku partei loosungit «Britain First». Võimude teatel nad rünnakuga seoses kedagi teist taga ei otsi.

Coxi tapmist seostatakse tuleval neljapäeval Ühendkuningriigis toimuva referendumiga, kus otsustatakse riigi jäämine või lahkumine Euroopa Liidust. Nimelt toetas Cox aktiivselt Ühendkuningriigi jäämist ELi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles