Prantsusmaal esitati süüdistus turiste rünnata kavatsenud mehele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal maeti reedel kaks islamiäärmuslase tapetud politseiametnikku.
Prantsusmaal maeti reedel kaks islamiäärmuslase tapetud politseiametnikku. Foto: PHILIPPE WOJAZER/AFP

Prantsusmaal esitati reedel süüdistus USA ja Venemaa turiste rünnata kavatsenud mehele, teatas uudisteagentuurile AFP kohtuametnik.

Allika andmetel peeti 22-aastane islamiäärmuslane kinni esmaspäeval riigi lõunaosas asuvas Carcassonne´i linnas.

Meest süüdistatakse muu hulgas seotuses terrorirühmitusega.

Võimuesindajate sõnul oli mees vastu võtnud islami ja radikaliseerunud. Kahtlusalusel oli vahistamishetkel kaasas mitu külmrelva.

Mees rääkis pärast vahistamist, et vaatas Islamiriigi propagandavideoid ja kavatses sõita Süüriasse, kuid otsustas siis "džihaadi nimel" korraldada rünnakuid Prantsusmaal, sest reisimine oli liiga kallis.

Prantsusmaa avaldas reedel leinatseremooniaga austust politseiametnikest paarile, kelle tappis samuti äärmusrühmitusele Islamiriik truudust vandunud mees. President François Hollande lubas Versailles's läbi viidud tseremoonial, et juhtunust vapustatud ja end mundri tõttu rünnakusihtmärgina tundvatele politseinikele tagatakse anonüümsus.

President lisas, et politseinikud võivad nüüdsest kanda relva ka ametikohustustest vabal ajal, kuid ei täpsustanud asjaolusid.

Hollande andis rünnakuohvritele - politseiohvitserile Jean-Baptiste Salvaing'ile ja politsei haldustöötajale Jessica Schneiderile - postuumselt Auleegioni ordeni rüütliklassi, mis on Prantsusmaa kõrgeim autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles