Nigeri pagulaslaagris tapsid islamistid seitse sandarmit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosso rünnakus pihta saanud soomusmasin.
Bosso rünnakus pihta saanud soomusmasin. Foto: ISSOUF SANOGO/AFP

Nigeri kaguosas asuvas Nguagami pagulaslaagris tapsid islamistid seitse sandarmit, teatasid reedel julgeolekuallikad ja humanitaartöötajad.

"Kolm Boko Harami sõidukit kihutas kohale. Islamistid ründasid sandarmiposti, korrakaitsjad põgenesid. Nad panid sandarmite laagri põlema," kirjeldas põgenikelaagri elanik El Hadj Kilibou.

Nigeeria piiri äärses Nguagami põgenikelaagris elavad inimesed, kes on põgenenud Boko Harami rünnakute eest.

Kilibou sõnul põgenes ta ise 3. juunil Bosso linnast, kui islamistid korraldasid rünnaku, milles tapeti 26 Nigeri ja Nigeeria sõdurit. ÜRO teatel põgenes Bossost umbes 50 000 inimest.

Julgeolekujõudude hinnangul on islamiäärmuslased imbunud pagulaslaagrisse, et olla kursis seal toimuvaga.

Islamirühmituse Boko Haram võitlejad avasid päev varem Kirde-Nigeerias Adamawa osariigis Gulaki linna lähedal tule matuseliste pihta ja tapsid 24 inimest.

Tšaad saatis nädalapäevad tagasi naaberriiki Nigerisse umbes 2000 sõdurit pärast seda, kui äärmusrühmituse Boko Haram võitlejad ründasid möödunud nädalal Nigeris sõjaväe kontrollpunkti.

Äärmuslased on korraldanud rünnakuid Nigeeriast Nigerisse, Tšaadi ja Kameruni. Need riigid panustavad ka rahvusvahelistesse üksustesse, mis Boko Harami vastu võitlevad.

Boko Harami liider Abubakar Shekau vandus eelmisel aastal truudust sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Islamistide ülestõusus on alates 2009. aastast saanud surma umbes 20 000 inimest, kodudest on põgenenud umbes 2,8 miljonit.

Viis riiki - Nigeeria, Tšaad, Kamerun, Niger ja Benin - on moodustanud Boko Harami vastu sõjalise liidu ja loonud ühise väeüksuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles