Rio osariik kuulutas olümpia rahastamiseks välja eriolukorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Brasiilia Rio de Janeiro osariigi võimud kuulutasid eile tõsise eelarvekriisi tõttu välja eriolukorra, et saada raha augustikuiste olümpiamängude läbiviimiseks.

Hädaolukorra dekreet võimaldab osariigil rakendada erakorralisi meetmeid, et tagada hädavajalike avalike teenuste toimimine, mis võimaldaks 2016. aasta Rio olümpiamängud ja paraolümpiamängud läbi viia, ütlesid osariigi võimud.

«Mis tahes institutsionaalne ebastabiilsus kahjustaks riigi mainet,» seisab dekreedis, millele kirjutas alla kuberberi kohusetäitja Francisco Dornelles.

Rio olümpiamängud 5.- 21. augustini ja neile 7.-18. septembrini järgnev paraolümpia on esimesed Lõuna-Ameerikas.

Eriolukorra dekreedis öeldakse, et olümpiamängud seavad tõsistesse raskustesse esmaste avalike teenuste osutamise ning võivad põhjustada isegi avaliku julgeoleku, tervishoiu-, hariduse-, transpordi- ja keskkonnakorralduse kokkuvarisemise.

Rio de Janeiro osariik on rahalistes raskustes nafta hinnalanguse tõttu, kuid tõsine majanduskriis kimbutab kogu Brasiiliat. Eelmisel aastal kahanes Brasiilia majandus 3,8 protsenti.

Rio osariigi 2016. aasta eelarve on 5,6 miljardi dollariga miinuses. Politsei, õpetajad ja teised Rio osariigi avaliku sektori töötajad ei saa sageli õigel ajal palka kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles