Venemaa dopinguvastase keskuse endise juhi vastu algatati juurdlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Venemaa dopinguvastase keskuse endise direktori Grigori Rodtšenkovi suhtes algatati kriminaaljuurdlus seoses võimu kuritarvitamisega, ütles juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin täna.

Riikliku dopingulabori endine juht väidab, et valitsus ja julgeolekuteenistused olid dopingu kasutamisest teadlikud ja aitasid seda varjata.

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) langetas eile otsuse dopinguskandaalide tõttu Vene kergejõustiklasi Rio de Janeiro olümpiamängudele mitte lubada.

Eelmise aasta novembris ametist lahkunud Rodtšenkovi süüdistati toona positiivsete dopinguproovide varjamises, sportlastelt raha väljapressimises ning 1417 proovi hävitamises.

USA-sse põgenenud endine laborijuht kirjeldas mais üksikasjalikult 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude aegset dopinguskeemi ja selle varjamist, millest võtsid osa nii spordiministeerium kui Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB). Skeemiga oli seotud vähemalt 15 medalisti.

Eelmisel nädalal anti Saksa avalikõiguslikus ringhäälingus ARD eetrisse saade, mis tugines suurelt osalt Rodtšenkovi dokumetidele ja milles süüdistati Vene võime dopingujuhtumite varjamises. Vene ametiisikud nimetavad Rodtšenkovi väiteid alusetuks laimuks.

Uurijad esitasid Rodtšenkovile süüdistuse katses varjata vigu ja rikkumisi oma tegevuses ning sellega Venemaa rahvusvaheliste huvide kahjustamises ja riigi dopinguvastase poliitika diskrediteerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles