Obama kutsus relvade kättesaadavust piirama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: AP/Scanpix

USA president Barack Obama kutsus täna taas üles relvavägivalda vähendama ja ütles, et tulirelvade kerge kättesaadavus on süütute ohvrite suhtes ülekohtune ja hoolimatu.

«Me näeme vanemaid oma lapsi leinamas, aga sellest hoolimata ei tee meie kui riik järgmise südantlõhestava juhtumi ära hoidmiseks midagi - see on arutu,» sõnas Obama iganädalases raadiopöördumises Orlando veresaunale viidates.

Ööl vastu pühapäeva lasi 29-aastane Omar Mateen Florida geiklubis seaduslikult hangitud relvaga maha 49 inimest ja haavas 53.

Ründaja hukkus tulevahetuses politseiga. Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) teatas pärast massimõrva, et afgaani päritolu ameeriklane Mateen tegutses kalifaadi sõdurina Ameerikas.

«Karmid meetmed terrorismi vastu, eriti niisuguse kodukootud terrorismi vastu nagu Orlandos ja San Bernardinos, peaks tähendama seda, et inimestel, kes tahavad ameeriklasi tappa, on raskem kätte saada ründerelvi, millega saab tappa võimalikult kiiresti kümneid süütuid inimesi,» rõhutas Obama.

Californias San Bernardinos avasid mees ja naine detsembris asutuse jõulupeol tule ja tapsid 14 inimest.

«Nagu kõik isad, kardan ka mina kogu aeg oma tütarde pärast. Eriti kui me näeme välditavat vägivalda kohtades, kus meie pojad ja tütred iga päev käivad - koolides ja jumalakodades, kinodes, ja ööklubides, kui nad vanemaks saavad.»

Obama sõnul on lahingrelvade hõlpsa kättesaadavuse lubamine kalk ja hoolimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles