Prints Charlesi elu oli printsess Diana matuse ajal ohus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana kirstu taga sammuvad (paremalt vasakule) prints Charles, prints Harry, Charles Spencer, prints William ja prints Philip
Printsess Diana kirstu taga sammuvad (paremalt vasakule) prints Charles, prints Harry, Charles Spencer, prints William ja prints Philip Foto: SCANPIX

Suurbritannias avalikustati nüüd, et Briti kuningakoda kartis printsess Diana matuse ajal ta endise abikaasa prints Charlesi elu pärast.

Selle fakti tõi päevavalgele kunagise peaministri Tony Blairi juures kommunikatsioonijuhina töötanud Alastair Campbell, kirjutab news.com.au.

Campbell avaldab Downing Streeti aastatest raamatu pealkirjaga «Power and the People».

Campbelli sõnul paluti prints Williamil matuserongikäigus oma ema kirstu taga käia. Samas aga oldi mures prints Charlesi heaolu pärast, sest aravati, et teda rünnatakse, kui ta printsess Diana venna Charles Spenceriga kahekesi on.

Nimelt pidas enamik britte prints Charlesi printsess Diana surmas osaliselt süüdlaseks.

1997. aastal kui printsess Diana suri, oli prints William 15-aastane. Williami arvates pandi ta matuserongkäiku, et ajakirjandusel nende perest parem mulje jääks.

«William keeldus siis kellegagi rääkimast ning ta vihkas ajakirjanduse esindajaid. Printsi arvates olid ajakirjanikud ta ema surmas süüdi,» meenutas Campbell.

Lõpuks langetasid matusekorraldajad otsuse, et printsess Diana mõlemad pojad, nii prints William kui ka prints Harry kõnnivad oma isa prints Charlesi kõrval matuserongkäigus.

Samuti seisab Campbelli raamatus, et Tony Blair soovitas kuninganna Elizabeth II pärast printsess Diana surma enam mitte nii jäik olla ning oma pehmemat poolt näidata.

Printsess Diana hukkus Pariisis toimunud autoõnnetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles