Prantsuse kohus esitas süüdistuse politseiniketapjaga seotud meestele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Larossi Abballa poolt tapetud kamraadide matustel.
Politseinikud Larossi Abballa poolt tapetud kamraadide matustel. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Prantsuse terrorismivastane kohus esitas laupäeval süüdistuse politseiniketapjaga seotud kahele mehele ja andis käsu nad vangistusse jätta, teatasid võimuesindajad.

Kohtu hinnangul on 27-aastane Saad Rajraji ja 29-aastane Charaf-Din Aberouz seotud terrorirühmitusega, kuid ei osalenud Larossi Abballa esmaspäeval toime pandud veretöös. Kolmas kahtlusalune vabastati süüdistust esitamata.

Mõlemad vangi jäetud mehed mõisteti 2013. aasta septembris koos Abballaga süüdi kuulumises võrgustikku, mis saatis džihadiste Pakistani. Kohus pidi otsustama, kas nende suhtes ametliku juurdluse alustamiseks on piisavalt tõendeid.

Kolme nädala eest IS-ile truudust vandunud Larossi Abballa (25) tappis esmaspäeval Magnanville'i eeslinnas kodumaja ees 42-aastase politseiniku Jean-Baptiste Salvaingi.

Seejärel sisenes ta majja ning võttis pantvangi korrakaitsja 36-aastase elukaaslase Jessica Schneideri ja ja kolmeaastase poja. Maja sisse piiranud julgeolekujõud korraldasid tormijooksu ning lasid Abballa maha. Nad leidsid naise surnukeha. Laps viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles