Islamiriik üritas murda välja Sirte'i piiramisrõngast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Sirte'ist
Pilt Sirte'ist Foto: SCANPIX

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad üritasid pühapäeval murda välja Liibüas Sirtes olevast valitsusmeelsete üksuste piiramisrõngast, kuid tõrjuti tagasi, teatas valitsuse liitlaste pressiesindaja.

ÜRO toetatud ühtsusvalitsus käivitas mais operatsiooni ISi väljatõrjumiseks Sirte'ist ning nüüdseks on osa linnast suudetud hõivata.

Valitsusmeelsete teatel üritasid pühasõdalased pühapäeval piiramisrõngast välja murda keskmise kaliibriga relvade abil, ent edutult.

«Meie üksused seisid nendega silmitsi ja sundisid nad taganema,» lausus üksuste esindaja Reda Issa. «Kaks meie võitlejat hukkus ja viis sai haavata Sirte'i Al-Ghebati linnajaos puhkenud tulevahetuses,» lisas ta.

«Valitsusmeelsed üksused liiguvad edasi ettevaatlikult, sest ISi võitlejad on end barrikadeerinud kodudesse ning üritame vältida raskerelvade kasutamist, sest hoonete sees võib olla ka tsiviilisikuid,» ütles Issa.

Operatsiooni algusest 12. mail on hukkunud vähemalt 166 ja haavata saanud üle 500 valitsusmeelse võitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles