Steinmeier kinnitas Leedule Saksa pataljoni tulekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: Reuters/ScanPix

Leedu välisminister Linas Linkevičius ütles, et tema Saksa ametivend Frank-Walter Steinmeier kinnitas talle Saksamaa panustamist Baltimaade kaitsmisse.

Linkevičius ütles seda pärast Saksa ministri kriitikat NATO suhtumise osas Venemaasse. Ta märkis, et Steinmeier nimetas Saksa meedias ilmunud üllitisi tõlgendusteks.

«Ta palus koguni avalikult kinnitada, et need ajakirjanduse tõlgendused ei tohi mingil viisil seada kahtluse alla Saksamaa panust Baltimaade julgeolekusse, täpsemalt Saksamaa lubadusi läheneva Varssavi tippkohtumise valguses,» ütles Linkevičius BNSile telefoniusutluses Brüsselist.

Ministrid said kokku Euroopa Liidu välisministrite nõukogu istungil.

Saksa ajaleht Bild tsiteeris eelmisel nädalal Steinmeierit, kes nimetas NATO suhtumist Venemaasse sõjaõhutamiseks. Minister pidas silmas NATO vägede paigutamist Venemaa piirile lähemale koostöös Baltimaade ja teiste Ida-Euroopa riikidega.

NATO kaitseministrid ütlesid eelmisel nädalal, et paigutavad Lätti, Leetu, Eestisse ja Poola Venemaa heidutamiseks neli pataljoni. Otsus langetati NATO Varssavi tippkohtumise künnisel, kus tõenäoliselt otsustatakse paigutada sinna just Saksa pataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles