Galerii: president Ilves alustas Rootsi-visiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Silvia ja Evelin Ilves kuninglikus tõllas.
Kuninganna Silvia ja Evelin Ilves kuninglikus tõllas. Foto: SCANPIX

Eesti president Toomas Hendrik Ilves jõudis täna koos abikaasa Evelin Ilvese ning ametliku delegatsiooniga Rootsi, kus ta kolm päeva vältava visiidi raames kohtub muu hulgas kuningliku perekonnaga ning mitmete kõrgete ametiisikutega.

Reisilaeval Victoria Rootsi sõitnud Eesti riigipeal ja tema abikaasal olid täna Värtahamneni sadamakail vastas prints Carl Philip, välisminister Carl Bildt ja kuningakoja esindajad.

Kuningalossis toimus president Ilvese ja Evelin Ilvese saabumise puhul pidulik vastuvõtutseremoonia, kus külalisi tervitasid Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia.

Kolmepäevasel riigivisiidil kohtub Eesti riigipea Rootsi parlamendi esimehe Per Westerbergi, peaminister Frederik Reinfeldti ja teiste kõrgete ametiisikutega ning Rootsi juhtivate ettevõtjatega.

President Ilves, keda saadab 37-liikmeline äridelegatsioon, osaleb Eesti-Rootsi äriseminari avamisel. Samuti kõneleb ta küberjulgeoleku seminaril, mis korraldatakse Stockholmis Rootsi välisministri Carl Bildt’i algatusel. Ilves külastab ka Rootsi riikliku elektrivõrgu Svenska Kraftnät peakorterit, Stockholmi linnavalitsust, Euroopa Liidu Põhjala lahingugruppi Enköpingus ning esineb loenguga Uppsala Ülikoolis.

Eesti riigipea külastab ka Rootsi eestlaste annetustest rajatud mälestusmärki «Vabaduse värav», mis on kümnete tuhandete põgenike tänu Rootsile ja rootslastele ning Stockholmis asuvat Eesti Maja ja Eesti kooli.

Evelin Ilves külastab Rootsis mitmeid laste ja noorte terviseprobleemidega, samuti tervisliku toitumisega seotud asutusi ja uurimiskeskusi.

Tagasi Tallinna jõuavad Ilvesed neljapäeva, 20. jaanuari õhtul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles