Jordaania kuulutas piiriäärsed alad militaartsooniks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningas Abdullah II korraldas pärast rünnakut erakorralise kohtumise armee ülemjuhatuse ja sõjaväenõunikega.
Kuningas Abdullah II korraldas pärast rünnakut erakorralise kohtumise armee ülemjuhatuse ja sõjaväenõunikega. Foto: YOUSEF ALLAN/AFP

Jordaania kuulutas teisipäeval Iraagi ja Süüriaga piirnevad regioonid militaartsooniks seoses rünnakutega sõjaväelaste vastu.

Jordaania-Süüria piiri lähedal asuva põgenikelaagri juures plahvatas teisipäeval autopomm, surma sai vähemalt kuus ja haavata 14 Jordaania sõdurit.

Kuningas Abdullah II ähvardas pärast kohtumist armee ülemjuhatusega "lüüa vastu raudse rusikaga".

Vastutust rünnaku eest ei ole seni keegi võtnud, kuid Jordaania kuulub USA-juhitavasse koalitsiooni, mis võitleb Iraagis ja Süürias Islamiriigi (IS) vastu ning on varemgi pühasõdalaste rünnakute ohvriks langenud.

Jordaania armee teatel hukkus plahvatuses neli piirivalvurit, üks julgeolekuteenistuse võitleja ja üks tsiviilkaitsja. Armee lisas, et hävitas piiril mitu "vaenlase sõidukit", täpsemaid üksikasju avaldus ei maininud.

Tundmatuks jääda soovinud julgeolekuallika sõnul tuli pommiauto üle piiri Süüriast ja liikus plahvatushetkel, mis viitab, et tegu oli enesetapurünnakuga.

Jordaania välisminister Nasser Judeh mõistis "argpüksliku rünnaku" hukka.

Kuningas lubas juuni alguses pärast viie luureohvitseri tapmist otsustavaid samme igaühe vastu, kes ohustab kuningriigi julgeolekut. Pealinna Ammani lähistel sai 6. juunil palestiina põgenikelaagris kõmatanud plahvatuses surma viis Jordaania luuretöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles