Nigeeria kirdeosas on nälga surnud ligi paarsada põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borno osariigis püstitatud Dikwa põgenikelaager. Peale Bama on sarnased laagrid ka Ngalas, Martes ja Mafas.
Borno osariigis püstitatud Dikwa põgenikelaager. Peale Bama on sarnased laagrid ka Ngalas, Martes ja Mafas. Foto: STRINGER/AFP

Nigeeria kirdeosas asuvas Bama linnas on viimastel kuudel nälga ja janusse surnud ligi paarsada põgenikku, teatas kolmapäeval abiorganisatsioon Piirideta Arstid (MSF).

Organisatsiooni andmetel on tegemist tuhandete inimestega, kes põgenevad islamistide äärmusrühmituse Boko Haram vägivalla eest ja elavad ajutises laagris, mis on püstitatud linnahaigla territooriumile.

"Pagulased räägivad laste nälgasuremisest ja iga päev uute haudade kaevamisest. Tegemist on katastroofilise olukorraga," kirjutati teadaandes.

Boko Harami liider Abubakar Shekau vandus eelmisel aastal truudust sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Islamistide ülestõusus on alates 2009. aastast saanud surma umbes 20 000 inimest, kodudest on põgenenud umbes 2,8 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles