USA saadab Guantánamo vangi Montenegrosse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantánamo laagrisse jääb veel 79 vangi.
Guantánamo laagrisse jääb veel 79 vangi. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

USA kaitseministeerium teatas kolmapäeval Guantánamo vangi Abdel Malik Ahmed Abdel Wahab al-Rahabi saatmisest Montenegrosse.

Guantánamosse jääb seega veel 79 vangi.

"USA on tänulik Montenegro valitsusele selle humanitaaržesti ja valmisoleku eest toetada Ühendriikide pingutusi Guantánamo vangilaagri sulgemisel," märgiti Pentagoni teadaandes.

2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute järel loodud Guantánamo omandas USA eelmise presidendi George W. Bushi ametiajal kurikuulsuse jõhkraid ülekuulamismeetodeid kasutava kinnipidamiskohana, kus hoiti süüdistust esitamata terrorismis kahtlustatavaid.

USA president Barack Obama üritab Guantánamot sulgeda alates oma esimese ametiaja algusest 2009. aastal. Tema hinnangul kasutavad džihadistid selle olemasolu värbamiseks ning see toetab USA-vastast narratiivi.

Kuuba president Raúl Castro on öelnud, et pika vaenu seljataha jätmise üheks tingimusteks on Guantánamo tagastamine Kuubale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles