Merkel: britid ei tohiks lahkumisavaldusega liiga kaua viivitada (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles laupäeval, et Suurbritannia ei tohiks viivitada «terve igaviku» ametliku lahkumisteadaande edastamisega Euroopa Liidule.

«Kui aus olla, siis ei tohiks see võtta terve igaviku, see on õige. Samas ei oleks ma vastu lühiajalisele viivitusele,» lausus Merkel Potsdamis ajakirjanikele.

Kantsler ütles, et püüdleb objektiivse ja hea õhkkonna poole kõnelustel Suurbritannia lahkumise üle EList. Tema sõnul ei ole vaja teha heidutusest prioriteeti.

«Pole vajadust käituda läbirääkimistel eriti vastikult. Need tuleb viia läbi korralikult,» ütles Merkel.

ELi asutajariigid tahavad, et Suurbritannia alustaks võimalikult kiiresti ühendusest lahkumist, et EL ei jääks määramatuse perioodi, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier laupäeval.

Neljapäeval peetud referendumil toetas Suurbritannia lahkumist EL-ist 51,9 protsenti valijatest, 48,1 protsenti toetas liitu jäämist.

Lõpliku tulemuse kohaselt hääletas lahkumise poolt 17,4 miljonit inimest ning ühenduse liikmeks jäämist toetas 16,1 miljonit inimest.

Hääletamas käis 33,6 miljonit inimest ehk 72,2 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles