Hiinas algas maailma suurim inimränne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Pekingi raudteejaamas pileteid ostmas.
Reisijad Pekingi raudteejaamas pileteid ostmas. Foto: SCANPIX

Hiinas algas täna maailma suurim iga-aastane inimränne – kümned miljonid inimesed sõidavad üle riigi suurlinnadest koju pere juurde, et tähistada uue aasta saabumist Hiina kalendri järgi.

Transpordiministeerium ennustab, et riigis tehakse tänasest kuni veebruari lõpuni rongide, lennukite, laevade ja bussidega kokku 2,6 miljardit reisi, mis on 11,6 protsenti rohkem kui eelmisel aastal, vahendas AFP.

Kuigi nädalapikkune pühadeaeg, mida tuntakse ka Kevadfestivali nime all, algab ametlikult 3. veebruaril, on nõudlus piletite järele nii suur, et paljud asuvad teele mitu nädalat varem.

29-aastane ehitustööline Zhang Guoxing, kes asus Shanghai raudteejaamast 18-tunnisele teekonnale Hunani riigi keskosas, ütles, et tal kulus kolm päeva, et rongis istekoha andev pilet saada. AFP sõnul müüakse jaamas iga päev vaid fikseeritud arv rongipileteid.

Aktiivne reisihooaeg kestab eeldatavasti 27. veebruarini. Enamik reisijaid on hooajatöölised, kes kord aastas koju oma pere juurde sõidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles