Nigeerias tapeti sissirünnakus kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria politseijõud üritavad ohjeldada sissirünnakuid naftarajatistele.
Nigeeria politseijõud üritavad ohjeldada sissirünnakuid naftarajatistele. Foto: STEFAN HEUNIS/AFP

Nigeeria edelaosas asuva Lagose lähedastes külades tapeti sissirünnakus kuus inimest, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Osariigivalitsuse kinnitusel alustas politsei ründajate tabamiseks "agressiivset inimjahti".

Rünnak leidis aset Igbo-Olomu ja Ishawo piirkonnas.

"Relvastatud mehed kihutasid paatidel asulate lähedale ja hakkasid valimatult inimesi tulistama," kirjeldati ametlikus teadaandes.

Lagose politseiülem Fatai Owoseni lükkas tagasi kohalikus meedias päeval edastatud informatsiooni nagu oleks rünnakus tapetud koguni 50 inimest.

"Ma võin kinnitada, et ohvreid on kuus. Ükski pere ei tulnud minu juurde ja öelnud, et tapetuid on rohkem, kui ma sündmuskohal viibisin," rääkis Owosen.

Politseiülem ei täpsustanud, keda täpsemalt võimuesindajad sisside all silmas peavad, kuid regioonis on viimasel ajal hulgaliselt terrorirünnakuid korraldanud sissirühmitus Nigeri Delta Tasujad (NDA).

NDA võttis möödunud nädalal muu hulgas vastutuse rünnaku eest riigi lõunaosas asuvale naftajuhtmele, mida haldab Itaalia ettevõte Eni.

NDA lükkas ühtlasi tagasi Nigeeria võimude relvarahuettepaneku, millega loodeti peatada naftatoodangut oluliselt vähendanud rünnakud taristule. Tasujad on rünnanud aasta algusest saadik rahvusvaheliste naftafirmade Nigeeria tütarfirmade ning Nigeeria riikliku naftakorporatsiooni rajatisi.

Nigeeria Delta osariigi elanikud on väljendanud toetust mässulistele, kelle nõudmised suuremale osale naftatuludest vastavad ka kohaliku elanikkonna ootustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles