Suri Kennedyte klanni liige Sargent Shriver

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sargent Shriver (keskel) 2003. aastal koos abikaasa Eunice Kennedy Shriveriga tähistamas oma tütre Maria abikaasa Arnold Schwarzeneggeri võitu California kubernerivalimistel.
Sargent Shriver (keskel) 2003. aastal koos abikaasa Eunice Kennedy Shriveriga tähistamas oma tütre Maria abikaasa Arnold Schwarzeneggeri võitu California kubernerivalimistel. Foto: SCANPIX

Eile suri 95 aasta vanuses USA Rahukorpuse esimene direktor ja 1960ndatel valitsuses vaesusevastast võitlust juhtinud R. Sargent Shriver, kes paljuski sai tuntuks tänu abielule president John F. Kennedy õe Eunice'iga.

Vendade Kennedyte õemees ning California ekskuberner Arnold Schwarzeneggeri äi suri eile Bethesda haiglas Marylandi osariigis. Ta põdes Alzheimeri tõbe, vahendas AP.

Juuraharidusega Shriver oli lühikest aega ka USA suursaadik Prantsusmaal ning 1972. aasta presidendivalimistel demokraat George McGoverni asepresidendikandidaat.

Hiljem aitas ta oma abikaasal, eriolümpia 2009. aastal surnud asutajal Eunice Kennedy Shriveril organisatsiooni juhtida.

President Barack Obama nimetas Shriverit üheks oma põlvkonna eredamaks täheks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles