HIV-positiivset USA sõjaväelast ähvardab 50-aastane vabadusekaotus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus õhuväe seersant David Gutierrezest sõjaväekohtus Kansase osariigis.
Joonistus õhuväe seersant David Gutierrezest sõjaväekohtus Kansase osariigis. Foto: SCANPIX

Ühendriikides algas sõjaväekohtu protsess õhuväe seersandi vastu, kes süüdistuse kohaselt seksis kümnete naistega ilma neile ütlemata, et on HIV-positiivne.

McConnelli õhuväebaasis eile tunnistusi andnud naised ütlesid, et tutvusid seersant David Gutierrezega täiskasvanutele mõeldud internetiportaalide kaudu ja et mees ei öelnud neile kordagi, et on HI-viirusega nakatunud. Naised on end testinud ja HIViga ei nakatunud, vahendas AFP.

Gutierrezele on esitatud kümme süüdistust raskes isikuvastases kuriteos, üheksa süüdistust abielurikkumises, üks süüdistus kõlbmatus teos ja üks süüdistus kõrgema ohvitseri käsu rikkumises. Ohvitser oli andnud talle korralduse teavitada potentsiaalseid seksipartnereid oma nakkusest.

Süüdimõistmisel ootab teda enam kui 50 aasta pikkune vanglakaristus. Väidetavalt on tegu esimese korraga, mil mõni HIV-positiivne USA sõjaväelane on säärase süüdistusega kohtu ette toodud.

Prokuröride sõnul võis internetist uusi partnereid otsinud Gutierrez olla kontaktis kuni 500 inimesega. Kuigi Gutierrezt süüdistatakse abielurikkumises, osales tema naine tunnistajate sõnul vabatahtlikult mehe nn swinger'ite pidudel, kus paarid üksteise meeste-naistega seksivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles