Iiri peaminister elas üle kukutamiskatse, välisminister astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiri peaminister Brian Cowen
Iiri peaminister Brian Cowen Foto: SCANPIX

Iiri peaminister Brian Cowen saab nüüd hakata keskenduma peatsetele üldvalimistele, olles eile õhtul tõrjunud oma välisministri katse teda umbusaldada.

71 saadikut ehk enamik valitsuserakonna Fianna Fail parlamendiliikmetest toetas eile salajasel umbusaldushääletusel Coweni jätkamist peaministrina, vahendas AFP.

Coweni tegutsemist majanduskriisi ajal kritiseerinud välisminister Micheal Martin astus pärast oma luhtunud kukutamiskatset tagasi, kuid lubas peaministrit erakonna ühtsuse nimel valimiste eel toetada.

Cowen on kindel Fianna Faili edus ilmselt märtsis toimuvatel parlamendivalimistel, ehkki pärast ELi ja IMFi päästepaketti on Iiri poliitikat aastakümneid domineerinud erakonna toetus küsitlustes langenud 14 protsendini.

Iirimaa oli Kreeka järel teine eurotsooni kuuluv riik, mis võttis vastu 67 miljardi euro suuruse rahvusvahelise abipaketi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles