Brexit tegi maailma rikkamad 196 miljardi dollari võrra vaesemaks (6)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa suurima autode varuosade tootja Continentali nõukogu liikmed Maria-Elisabeth Schaeffler (P) ja tema poeg Georg Schaeffler.
Euroopa suurima autode varuosade tootja Continentali nõukogu liikmed Maria-Elisabeth Schaeffler (P) ja tema poeg Georg Schaeffler. Foto: SCANPIX

Brittide ajalooline rahvahääletus pühkis eile maailma 400 rikkaima inimese varandusest 69,2 miljardit dollarit ning kahe Brexiti järgsel päeval kokku 196,2 miljardit dollarit.

Aktsiaturgude eilne languspäev oli eile eriti valus Euroopa rikastele, kus 92 miljardäri kaotasid 29,4 miljardit dollarit ning kahe päevaga kokku 81,7 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

USA ja Kanada 150 miljardäri vara väärtus kukkus eile 26,7 ja kahe päevaga kokku 62,5 miljardit dollarit. Hiina 26 miljardäri kaotasid eile kokku üks miljard ja kahe päevaga kokku viis miljardit dollarit.

Kõige suurema hävingu osaliseks sai Saksmaa jõukuselt kolmas inimene Georg Schaeffler, kes kaotas eile 1,9 miljardit dollarit oma varandusest. Schaeffler on maailma suurima kuullaagrite valmistaja Schaeffler AG suuromanik ning omab peaaegu 37 protsenti Euroopa suurima autoosade tootja, Continentali, aktsiatest. Tema vara väärtus on Bloombergi andmetel 16,4 miljardit eurot.

Euroopa rikkaim inimene, moerõivaste müüja Zara omanik Amancio Ortega kaotas 1,5 miljardit dollarit oma vara väärtusest, maailma rikkaim inimene Bill Gatesi vara väärtus kukkus 1,8 miljardi ning Facebooki asutaja ja suuromanik Mark Zuckerberg 1,6 miljardi dollari võrra.

Bill Gates on 81,7 miljardi dollari suuruse varaga maailma rikkaim inimene, Ortega on 68,3 miljardi dollariga teisel ja Zuckerberg 47,1 miljardi dollariga kaheksandal kohal.

Mitte kõik miljardärid ei kaotanud raha – 69 miljardäri varandus kasvas, neist 10 miljardäri oma rohkem kui 100 miljardi dollari võrra.

Brexit on maailma börsidelt pühkinud kokku kolm triljonit dollarit.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles