Juncker: salakõnelusi brittidega ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ei taha, et tema alluvad brittidega räägiksid.
Jean-Claude Juncker ei taha, et tema alluvad brittidega räägiksid. Foto: express.co.uk

Euroopa Liit ootab Ühendkuningriigilt kiiret avaldust väljaastumiseks ning ei kavatse brittidega salajasi kõnelusi pidada, teatas täna Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

«Olen kõikidele volinikele ja peadirektoritele öelnud, et mingeid salajasi läbirääkimisi ei tule,» teatas Juncker täna Euroopa Parlamendi eriistungil esinedes.

Juncker rõhutas ka, et Euroopa Liit hakkab dikteerima, kuidas lahkumisläbirääkimised välja näevad, mitte Ühendkuningriik.

Euroopa Komisjoni president avaldas ka imestust selle üle, et pärast Euroopa Liidu lahkumist toetanud rahvahääletust valitseb Ühendkuningriigis segadus edasiste sammude osas. Tema sõnul ei ole referendumi järel enam tagasiteed ning Ühendkuningriik peab vastavalt Euroopa Liidu aluslepingutele esitama ametliku lahkumisteate, misjärel saavad lahkumisläbirääkimised alata.

Euroopa Parlamendi presidendist ja fraktsioonide juhtidest koosnev esimeeste konverents kutsus pärast Briti referendumit teisipäevaks kokku erakorralise Euroopa Parlamendi täiskogu istungi. Istungil hääletavad saadikud resolutsiooni referendumi tulemuste ja võimalike edasiste sammude kohta. Istungil osalevad ka Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, komisjoni volinikud ja EL-i Nõukogu esindajad. 

Täna pärastlõunal kogunevad Ülemkogule Euroopa Liidu liikmesriikide valitsusjuhid, et Brexiti tulemusi analüüsida. Homme arutavad 27 liikmesriigid sama teemat ilma Briti peaministri David Cameronita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles