Kreml: USA sõjalaev lähenes Vahemerel Vene alusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA hävitaja Gravely.
USA hävitaja Gravely. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa kaitseministeerium juhtis Ameerika Ühendriikide kolleegide tähelepanu rahvusvaheliste reeglite ja Vene-USA lepete rängale rikkumisele, kui USA sõjalaev Gravely lähenes Vahemerel ohtlikult venelaste Jaroslav Mudrõile.

«17. juunil lähenes USA hävitaja Gravely ohtlikult 60-70 meetri kaugusele Vene valvelaevale Jaroslav Mudrõi vasakust pardast, lõigates selle kurssi ohtlikul kaugusel. Vene laev liikus rahvusvahelistes vetes kindlal kursil ja kiirusel sooritamata USA laeva suhtes mingeid ohtlikke manöövreid,» edastati kaitseministeeriumist Interfaxile.

«Viimasel ajal süüdistab USA kaitseametkond kadestamist väärt järjekindlusega Vene lendureid ja meremehi asjatundmatuses  kuid see vahejuhtum hävitaja Gravely manööverdamisega osutab, et USA merevägi unustab meresõiduohutuse aluspõhimõtted ega mõtle sootuks sellele, milliseid tagajärgi võivad tuua ohtlikud võtted elava laevaliikluse piirkonnas,» edastas Venemaa kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles