Obama hoiatab rahvusvahelise Brexiti-hüsteeria eest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: AP/Scanpix

USA president Barack Obama hoiatas täna Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise referendumile järgnenud rahvusvahelise hüsteeria eest.

Ühendriikide president kinnitas usutluses avalik-õiguslikule raadiole (National Public Radio), austab Briti referendumi tulemusi.

«Referendum tähendab aga, et Euroopa täieliku integratsiooni projektis on vajutatud pausinuppu,» lisas ta. «Kuid ma ei ülehindaks selle tähtsust.»

«Brexiti-hääletuse järel on mindud pisut hüsteeriliseks, justkui oleks NATO kadunud, Atlandi-ülene allianss hakkaks lagunema ning iga riik tõmbuks kiiruga oma nurka. Seda ju ei juhtu.»

Obama sõnul viitab referendum globaliseerumisest põhjustatud muutustele ja väljakutsetele.

Suurbritannia rahvahääletuse tulemused on reaktsioon kiiresti kasvavale Euroopa Liidule, mis liigub tõenäoliselt kiiremini ja mitte nii konsensuslikult, kui peaks, arvas USA president. Tema hinnangul ei tarvitse selle tagajärjel karta suuri kataklüsme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles