Töölispartei juht Corbyn kaotas umbusaldushääletuse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Tööpartei liider Jeremy Corbyn
Briti Tööpartei liider Jeremy Corbyn Foto: NEIL HALL/Reuters

Täna toimunud umbusaldushääletusel Briti töölispartei juhi Jeremy Corbyni üle, hääletasid tema vastu 81% töölispartei parlamendi saadikutest.

Hääletuse tulemusena selgus, et 229st saadikust avaldas umbusaldust lausa 172 saadikut ja tema poolt hääletas 40 saadikut. 13 saadikut jättis hääletamata ning 4 sedelit olid rikutud.

Umbusaldust avaldati pärast seda, kui Corbyn keeldus tagasiastumast Brexiti vastaste kampaania läbikukkumise järel, mille üheks eestvedajaks ta oli.

Corbyni varivalitsusest astus tagasi 20 ministrit pärast ebaedukat Euroopa Liitu jäämise kampaaniat, mistõttu kaotas parteiliider erakonnakaaslaste toetuse parlamendis.

Corbyn ise väitis, et tänasel hääletusel puudus konstitutsiooniline legitiimsus kuna tema erakonna parlamendisaadikud ei valinud teda parteiliidriks vaid töölispartei liikmed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles