Istanbulis lennukis lõksus istuv eestlane: elukaaslane seekord ei tulnud vastu. Jumal tänatud! (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Stockholm-Istanbuli lennukis valitsevast olukorrast.
Pilt Stockholm-Istanbuli lennukis valitsevast olukorrast. Foto: Tõnu Grünberg

Eestlane Tõnu Grünberg maandus Stockholmist väljunud Turkish Airlinesi lennukiga Istanbulis 30 minutit pärast plahvatusi Atatürki lennujaamas, milles viimaste andmete järgi sai surma 36 ja vigastada üle 140 inimese.

«Maandusime. Lennuk võttis ilusasti värava ette ja siis saabus vaikus,» kirjeldas Grünberg esimesi hetki. «Välja ei lastud ja mõne pärast tuli teade, et toimus terroriakt.»

«Nüüd me siin istume. Praegu on möödunud juba tubli poolteist tundi,» ütles ta poole ühe ajal öösel Postimehele. Mees kiitis lennuki pardameeskonda. «Catering on kena. Turkish Airlinesi töötajad on väga tublid. Jagavad toitu ja jooke. Kõik on sõbralikud. Aga seda, millal meid välja lastakse, seda nad ei julge lubada.»   

Grünbergi sõnul lennureisijate seas paanikat ei ole. «Küll on ärevust. Inimestel on veel jätkulennud. Lisaks muretsetakse oma pagasi pärast, kuidas see hiljem kätte saada,» märkis ta.

«Tõele au andes oleksime võinud vabalt maanduda varem ja minna terminali. Meil vedas ikka jõhkralt!»

Lennukis lõksus istuv eestlane lisas, et paljud reisijad hingavad tegelikult kergendatult. «Tõele au andes oleksime võinud vabalt maanduda varem ja minna terminali. Kuigi rünnak toimus (rahvusvahelise) terminali sissepääsu juures ja meie oleksime suundunud väljapääsu suunas, oleks ikkagi olnud mingisugune tõenäosus sattuda jamasse. Meil vedas ikka jõhkralt!» rääkis Grünberg.

Mees lisas, et teda oleks terrorirünnak vägagi lähedalt puudutanud. «Mu elukaaslane on ka Istanbulis ja seekord ei tulnud vastu. Jumal tänatud!»

Grünberg lausus, et temale teadaolevalt teisi eestlasi lennukis ei ole. Viimane lend Tallinnast Istanbuli väljus eile kell 19.20 ja maandus umbes kell 22.20. Välisministeeriumini ei ole seni jõudnud teateid eestlastest, kes plahvatuse ajal lennujaamas oleksid olnud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles