Rünnaku ajal Istanbuli lennujaamas olnud: totaalne paanika ja hirm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli Atatürki lennujaamast evakueeritud
Istanbuli Atatürki lennujaamast evakueeritud Foto: SCANPIX

Eile panid kolm relvastatud isikut Türgi Istanbuli Atatürki lennujaamas toime terrorirünnaku, milles hukkus vähemalt 36 ja sai vigastada ligi 150 inimest.

Lennujaamas olnud pealtnägijad teatasid meediale, et tekkis kohene paanika ja hirm ning paljud ei teadnud, millises suunas joosta, et mitte rünnaku alla jääda.

Istanbuli Atatürki lennujaamas olnud Laurence Cameroni teatel otsisid inimesed varjulisi kohti, kuhu end tulistamise eest peita.

12-aastane Hevini Zini, kes oli Istanbuli saabunud Saksamaalt Düsseldorfist sõnas, et ta reisib koos perega ja neil tekkis oma elu pärast hirm.

«Igal pool oli näha verd ja inimkehaosi. Kui me oleks kasvõi kaks minutit hiljem saabunud, oleksime suure tõenäosusega surnud,» teatas Zini uudisteagentuurile Associated Press.

Saksamaalt saabunud naine, kes nimetas end Duyguks, teatas et ta oli passikontrollis kui kuulis tulistamist ning ta viskas end kohe põrandale.

«Tekkis paanika ja kõik hakkasid jooksma, põrand oli kaetud verega. Nägin uksi, milles olid kuuliaugud,» lisas naine.

Mitmete kohal olnute sõnul oli esmalt kuulda tulistamist ja siis järgnes plahvatus.

Reisija Richard Kalninsi teatel oli ta umbes 100 meetri kaugusel passikontrollist kui inimesed järsku teises suunas jooksma hakkasid.

«Kuulsin karjumist, tekkis paanika ja kaos, kuid ma ise ei kuulnud tulistamist ega plahvatust. Sain teistelt teada, et tegemist võis olla rünnakuga,» lisas Türki puhkama sõitnud Kalnins.

Kaks Lõuna-Aafrika Vabariigist Kaplinnast pärit turisti Paul ja Susie Roos oli Istanbuli lennujaamas valmistumas kojulennuks kui kuulsid tulistamist.  

«Olime eskalaatoril suundumas lahkuvate lendude alale. Nägime ka ründajat, kellel oli relv käes ja kes oli riietatud musta,» teatas paar.

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani sõnul näitas nüüdne Istanbuli lennujaamas toime pandud rünnak, et ründajatel ei ole väärtusi, moraali ega tavasid, sest rünnak toimus moslemitele tähtsa paastukuu ramadaani ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles